lørdag 26. desember 2009

Eksamensforelesninger.



Forelesningene like før eksamen er ofte de morsomste å holde. Studentene er ofte forberedt, de er motiverte og man får lov til å snakke om vide temaer og peke på sammenhenger mellom ulike deler av pensum. Ofte blir det mye bra diskusjon.

Jeg gleder meg til å holde en trippeltime med eksamensforelesninger midt i januar. En ekstra utfordring denne gangen er at opplegget både skal fungere for en heltidsklasse og en deltidsklasse - timene bør ideelt sett både fungere live i auditoriet for en gruppe på rundt 70 studenter og for en gruppe studenter som følger timene via sine egne datamaskiner rundt om i Norge.

Her må jeg tenke en del, og kommer nok til å spørre mange om råd. Hvordan få til dette best mulig? En fare er for eksempel at jeg ved å prøve å tekkes både studentene i samme rom og studentene som følger via internett kan ende opp med et opplegg som ikke fungerer noe særlig bra for noen av gruppene.

Har tenkt litt på å bruke ustream.tv for fjernstudentene. Kanskje har noen et bedre forslag?

søndag 13. desember 2009

90 sek : Mest mulig læring, mest mulig fleksibilitet



Målet med all undervisning er at studentene skal lære noe. Vi snakker ofte om fleksibilitet som et ekstra mål når vi lager av fjernundervisningsprogrammer. I 2009 presenterte vi av og til disse to målene i et aksesystem. Målet vårt er undervisning som gjør at 1) studentene lærer mest mulig og samtidig 2) er mest mulig fleksibelt.

Dette var blant annet rammefortellinga i et innlegg vi hadde på fjernundervisningskonferanse i Maastricht i april 2009. Videoen har en meget kort gjennomgang av hovedpoengene, mens det ligger lenke til artikkelen under.

Maximizing flexibility and learning

PS : Fremdeles for dårlig mikrofon, men har ønsket meg ny til jul.